Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

HR Days: Sve što ste željeli znati o HRu na jednome mjestu!

Za manje od tri tjedna u Rovinju se okupljaju svjetski HR stručnjaci i raspravljaju o aktualnim temama upravljanja poduzećima i ljudskim potencijalima. Jeste li već rezervirali svoje mjesto?

HR Days: Sve što ste željeli znati o HRu na jednome mjestu!

U Rovinju se 17. i 18. ožujka održava četvrta po redu HR Days konferencija u organizaciji portala MojPosao i tvrtke SELECTIO.

Cilj konferencije je praćenje trendova u HR sektoru, razmjena iskustava sa stručnjacima iz svijeta i regije te predstavljanje uspješnih HR praksi koje su doprinijele razvoju poduzeća i njihovom efikasnijem upravljanju zaposlenicima.

Trendove i promjene s kojima se HR stručnjaci svakodnevno suočavaju predstavljaju i analiziraju stručnjaci zaposleni na vodećim pozicijama renomiranih svjetskih kompanija: izvršni direktori, HR stručnjaci, psiholozi i konzultanti.

Jedan od njih je i Robert Torre, psihijatar i stalni kolumnist tjednika Globus, koji će u predavanju „Narcizam i poduzetništvo“ govoriti o trendu rasta narcizma među korporacijskim tehnomedžerskim elitama te njihovom utjecaju na radno ozračje i učinkovitost.

Torre se već niz godina bavi radom s osobama s problemom kockanja, klađenja, pijenja i zlouporabe droga te je autor više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti. Njegovo bogato radno iskustvo primijenjeno u analizi korporativnih timova uvelike doprinosi razumijevanju modernog poslovnog okruženja te zasigurno otvara niz zanimljivih pitanja na koja će sudionici konferencije moći dobiti i odgovore iz prve ruke.

Zdravko Petanjek redoviti je profesor anatomije i neuroznanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pročelnik Katedre za anatomiju i kliničku anatomiju, a na HR Days konferenciji govorit će o digitalnoj revoluciji i evoluciji mozga kroz adolescenciju te kako razvoj digitalne tehnologije mijenja način na koji adolescenti uče i rade.

Okruženje u kojem danas adolescenti djeluju ne povećava njihove sposobnosti samo kroz učenje kao što je slučaj u odraslom mozgu, već mijenja strukturu neuralne mreže i time značajno određuje kapacitete najsloženijih kognitivnih funkcija koje će osoba imati tijekom ostatka života. Sve to predstavlja veliki potencijal za razvoj biološke osnove kognitivnih i emocionalnih kapaciteta, ali i veću opasnost da stvari krenu pogrešnim smjerom.

Profesor Petanjek aktivno je sudjelovao u realizaciji 5 međunarodnih projekata i 5 projekta Ministarstva znanosti. Njegovi radovi iz područja neoroznanosti rado se citiraju, stoga će njegovo gostovanje na konferenciji svakako izazvati veliki interes, posebno među stručnjacima koji već sada pripremaju strategije za buduće generacije svojih zaposlenika.

Cijeli program HR Days konferencije možete pogledati na http://www.hrdays.net/program/.

Vidimo se u Rovinju!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.