Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

ZET treba 50 vozača tramvaja

Prvi put nakon sedam godina ZET natječajem traži nove šofere za plaću od prosječno 7000 kuna. Prema dosadašnjoj praksi, prvo će ih se tražiti unutar sustava Holdinga, tj. interno, no barem 20-30 angažirat će se izvana.

ZET treba 50 vozača tramvaja

Čim se pročulo da će ZET zaposliti 50 vozača tramvaja, u tvrtku je stiglo petstotinjak životopisa muškaraca i žena koji bi željeli upravo taj posao, javlja Večernji list.

Iako će ZET nakon sedam godina prvo raspisati interni natječaj unutar Holdinga, pa će prednost za promjenu radnog mjesta imati radnici s nižih položaja unutar sustava, ako je suditi prema ranijem zapošljavanju tramvajaca, njih barem 20 do 30 tražit će se izvana.

Dobra plaća od 7000 kuna uz dodatke za noćni rad i rad blagdanom glavni je mamac zainteresiranima, a probrane buduće vozače obučavat će 12 ZET-ovih instruktora vožnje tramvaja.

Ipak, instruktori napominju kako je ovo stresan i zahtjevan posao koji nije za svakoga te da postoje kandidati koji nisu zadovoljili uvjete i kojima su na kraju morali reći "ne". Ovo je odgovoran posao u kojem vozač mora biti cijelo vrijeme usredotočen na cestu jer, dok napravi jedan krug, izbjegne u prosjeku pet kritičnih situacija u kojima samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji nije bilo nesreća, napominju.

Natječaj za vozače bit će objavljen za mjesec-dva. Budući vozači najprije će morati položiti testove u autoškoli i prvu pomoć, nakon čega će početi satove vožnje u trajanju od 4 do 6 mjeseci. Nakon položenog ispita, svaki novi vozač još 15 radnih dana vozi pod nadzorom starijeg koji nakon toga daje još jednu ocjenu mladom kolegi.

Trenutno je u ZET-u zaposleno oko 660 vozača tramvaja koji voze duž 116 kilometara pruge na kojima se nalazi 174 skretnice i 255 stajališta. Na 15 linija godišnje se preveze oko 200 milijuna putnika. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.