Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Turski predsjednik ima rješenje za nezaposlenost

Tako jednostavno!

Turski predsjednik ima rješenje za nezaposlenost

Neka svaka tvrtka zaposli jednog nezaposlenog: to je "jednostavno" rješenje za nezaposlenost koje predlaže turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, čije sve veće uplitanje u gospodarstvo zabrinjava turske poslovne krugove, prenosi Jutarnji list.

Prozivajući glavnu organizaciju turskih poslodavaca, Savez trgovačkih komora i robnih burzi Turske (TOBB), Erdogan je kazao: "TOBB danas ima gotovo milijun i pol članova. Čujte, ako svaki član sada zaposli jednu osobu, što to znači? To znači posao za 1,5 milijuna nezaposlenih."

"Nažalost, nećemo novac odnijeti sa sobom u grob. Ostat će ovdje. Kad je tako, dajmo posao onima koji ga nemaju", rekao je turski predsjednik u nedjelju na konferenciji o zdravlju i sigurnosti na radu u Istanbulu. "Što tvrtka može izgubiti, recite mi? Hoće li propasti jer je zaposlila jednu osobu? Ne. Baš naprotiv, imat će od toga koristi."

Ovaj "jednostavan recept" turskog predsjednika popraćen je odmjerenim pljeskom nazočnih direktora turskih tvrtki. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.