Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nepopularan lider može uništiti tvrtku

Društvene mreže, prema Ketchumovu istraživanju, nemaju gotovo nikakav učinak na reputaciju.

Nepopularan lider može uništiti tvrtku

Čak 65% kupaca će smanjiti ili prestati kupovati proizvode i usluge kompanije čiji čelnik se ponaša loše, pokazuje komunikacijska studija "Ketchum Leadership Communication Monitor (KLCM) 2016.", koju je peti put provela globalna PR agencija Ketchum, piše Poslovni dnevnik. 

Istraživanje je provedeno na više od 3000 ispitanika u 10 zemalja. Ispitanici su morali odgovarati na pitanja koja se tiču učinkovitog liderstva, komunikacije i poveznica između tih dvaju pojmova. 

Prema KLCM studiji, samo 23% ispitanika vjeruje da su lideri učinkoviti, a još je porazniji rezultat da njih samo 13% smatra kako lideri preuzimaju potrebnu odgovornost. 

KLCM studija i ove godine donosi zaključak da se žene ističu u odnosu na muškarce kada je riječ o tri ključne karakteristike lidera - davanju osobnog primjera, otvorenoj i transparentnoj komunikaciji i priznavanju pogrešaka.

Ipak, većina ispitanika, njih 61%, i dalje vjeruje kako su muškarci ti koji će nas uspješnije voditi u sljedećih pet godina. 

Vezano uz komunikacijske kanale koji imaju najveći učinak na stvaranje percepcije o liderima, prvo mjesto, prema mišljenju 56% ispitanika, dijele pojavljivanje u javnosti, razgovori uživo, službena očitovanja i priopćenja za javnost.

Slijede TV intervjui, kompanijske web stranice i službena izvješća. 

Zadnja dva mjesta dijele oglašavanje na televiziji, koje ima učinak na 25% ispitanika, te oglašavanje u tisku sa 14% ispitanih. 

Pojavnost lidera na društvenim mrežama nema gotovo nikakav učinak na njihovu reputaciju. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.