Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Vladar Dubaija u 7:30 ujutro zatekao prazne urede i visokim dužnosnicima podijelio otkaze

Šeik Mohammed bin Rashid inspekcijsku je turu započeo 7.30 ujutro očekujući da će visoke dužnosnike zateći na radnome mjestu, budući da je nedjelja u Emiratima radni dan.

Vladar Dubaija u 7:30 ujutro zatekao prazne urede i visokim dužnosnicima podijelio otkaze

Šeik Mohammed bin Rashid inspekciju je započeo u 7.30 ujutro očekujući da će zaposlenike zateći na njihovim radnim mjestima, jer je nedjelja u Emiratima radni dan. Ipak, video objavljen na Twitter profilu vladinog ureda za medije pokazuje kako je šeik u tom trenutku bio jedini čovjek u uredu. 

Nakon iznenadnog posjeta, devet visokih dužnosnika dobilo je otkaz, prenosi Index.

Lokalne Gulf News novine pišu da je šeik Mohammed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kako bi 'osigurao da vladine službe budu u skladu sa svjetski priznatim standardima'.

Vladin ured za medije u Dubaiju nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu dok je šeik šetao njihovim praznim uredima, ali je objavljeno da su zbog ležernog odnosa prema poslu čak devetorica njih dobila trenutni otkaz.

Druga inspekcija koju je šeik obavio toga dana prošla je uspješnije. Svi službenici zaposleni u imigrantskom uredu međunarodne zračne luke Dubai bili su na poslu.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.