Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najbolja radna mjesta na svijetu

Možda se nećete obogatiti, ali sigurno ćete uživati više od onih koji rade 'standardne' poslove.

Najbolja radna mjesta na svijetu

Ovi poslovi ne donose materijalno bogatstvo, ali toliko su zabavni da ih zaista možemo nazvati poslovima iz snova: 

Kušač čokolade

U svijetu brojne tvornice čokolade zapošljavaju kušače koje i dobro plaćaju! 

Osoba koja testira plaže

Jedan lifestyle časopis iz Švedske tražio je ljude koji će testirati plaže i dodatne ponude koje luksuznija mjesta nude (bar, masaže, ležaljke) kako bi čitateljima mogli iskreno prepričati svoje dojmove i predložiti najbolje plaže za njihov odmor.

Dadilja za mace

Cat Cafe postoji u nekoliko zemalja u svijetu, a mace koje tamo "rade" (spavaju, prešetavaju se i povremeno maze s gostima) imaju i svoje čuvare koji ih hrane i brinu o njima. 

"Tager" za Netflix

Kako piše portal Stylist, Netflix plaća ljude koji kod kuće gledaju njihove filmove i serije i "tagiraju" žanr i tip serija i filmova kako bi vam Netflix mogao preporučiti što da pogledate slijedeće. Kad vidite poruku "možda bi vam se moglo svidjeti ovo...", znajte da vam je taj prijedlog poslala prava osoba.

Čuvari otoka

Kad nije sezona, male otoke na kojima ljetuju bogataši netko treba čuvati i uređivati.

Čuvar ježeva

Ipswich, grad s najviše ježeva u Velikoj Britaniji plaća "policajce za ježeve" da paze na ova preslatka bića i brinu o njima. 

Gintern

Klub ILoveGin nedavno je objavio kako traži pripravnike koji će iskušavati gin i različite kokele koji se od njega rade kako bi doznali koja su pića najbolja. Nažalost, za sada primaju samo osobe koje žive u Velikoj Britaniji.

Grlitelj pandi

U Giant Panda Protection and Research Centru u Kini rade dadilje pandi. Radi se svaki dan, a pande trebate hraniti, s njima se družiti i grliti ih kako bi se osjećali voljeno. Plaća je 22,388 funti godišnje.

Bloger za putovanja 

Putovanja, odsjedanja u najboljim hotelima, obroci u finim restoranima i naravno, pisanje o vlastitim dojmovima. Blogeri koji se bave ovim poslom kažu kako stalna putovanja nisu nimalo jednostavna, baš kao ni neprestano fotografiranje i slaganje tekstova, no priznaju da je taj posao bolji od onih koje imaju njihovi prijatelji.

Izvor: Index

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.