Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Prekinula uspješnu karijeru u Austriji i uspjela u Hrvatskoj

Mariela Kranjec prekinula je odličnu karijeru slastičarke u Austriji, napustila posao u elitnom hotelu gdje je vodila odjel slastica i vratila se u Hrvatsku, piše Glas Slavonije.

Prekinula uspješnu karijeru u Austriji i uspjela u Hrvatskoj

Bila je odlučna da u majčinom rodnom kraju pokrene svoj biznis sa slasticama, mada su je u samom početku čudno gledali i govorili 'vraća se iz Austrije da ovdje otvori obrt, a svi odlaze put Austrije i Njemačke'. Iako su svi bili začuđeni, izlazili su joj ususret i pomogli oko brojnih papira i dozvola. Pomoglo je i to što je imala završenu školu, položenu kvalifikaciju, položen majstorski ispit i HACAP. Već tada su je i austrijski mediji primijetili, jer je bila najmlađa osoba u Austriji koja je položila majstorski ispit potreban za otvaranje obrta.

Kada je Glas Slavonije čuo za otvaranja obrta "Medeno srce" te su posjetili Marielu, uskoro je rekla da je posao krenuo takvom brzinom da ona ne zna kako će to sve stići napraviti. Javljali su se kupci iz cijele Slavonije, Zagreba, Rijeke, kupci koji su imali velike priredbe, slavlja, brojni ugostitelji koji pripremaju catering na proslavama, svi su ubrzo željeli kolače i slastice prema Marielinom receptu i kreaciji. A tu je samo mašta granica koju Mariela uspješno stvara na slasticama.

"Od tada je posao krenuo takvim narudžbama da jednostavno nisam mogla sve primiti, jer sam se željela posvetiti svakom kupcu, tako da ako u ovom tjednu imam narudžbu za neke veće svatove, ne uzimam ništa drugo, jer želim da sve bude najbolje, da se mogu dovoljno vremena posvetiti mladenačkoj torti, torti kumova, ostalim tortama kojih nekada zna biti desetak i više, a tu su još i deseci kilograma sitnih svatovskih i brojnih kremastih kolača. Ne želim se preopteretiti pa da se ne mogu posvetiti ukrašavanju svatovskih kolača, posebice mladenačke torte, jer ima jako mnogo ideja i zahtjeva, no ja sam do sada svima uspjela zadovoljiti njihovu maštu i napraviti baš takvu tortu kakvu su željeli. Torte svatovske su najzahtjevnije, ali i najveći izazov za mene, i nema toga što se ne može napraviti", kaže mlada poduzetnica Mariela Kranjec iz Brestovca, koja je upravo obilježila prvu godinu poslovanja jednom skromnom feštom i da zahvali svojim roditeljima koji su joj bili najveća potpora, ali i susjedima, rodbini, prijateljima.

Izvor: Poslovni dnevnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.