Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U Škotskoj će bebe dobivati besplatnu kutiju s korisnim stvarima

Riječ je o politici posuđenoj od Finske, koja je doprinijela najnižoj razini mortaliteta djece u svijetu.

U Škotskoj će bebe dobivati besplatnu kutiju s korisnim stvarima

Škotska će svakoj novorođenoj bebi darovati poklon kutiju s korisnim stvarima, piše The Independent. U pitanju je praksa posuđena od Finske gdje već 80-ak godina majke daruju paketima koji sadrže 80-ak korisnih predmeta za njegu bebe, poput odjeće i pelena. 

Pokazalo se, naime, da ovakva praksa povećava vjerojatnost preživljavanja, a roditelji ponekad stavljaju bebe da spavaju u kutijama. 

"Obećali smo kutiju za bebe sa svim bitnim stvarima za novorođenčad. To je od Finske posuđena politika gdje je doprinijela najnižoj razini mortatliteta djece u svijetu", rekla je Nicola Sturgeon, škotska premijerka na završetku skupa njezine stranke u Glasgowu.

Plan je prvo dostaviti kutije za bebe na određenim izabranim područjima, što će biti svojevrsni novogodišnji poklon za majke, a u ljeto će započeti s dijeljenjem takvih kutija po cijeloj zemlji.

Izvor: Index

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.