Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Volite ujutro odgađati alarm? Vjerojatno ste pametniji od drugih

Imate li grižnju savjesti ako ujutro "snoozate" alarm, ne brinite, slijde dobre vijesti. Naime, mogli bi biti znatno inteligentniji, kreativniji i sretniji od onih koji iz kreveta uspiju 'skočit' nakon prve zvonjave alarma.

Volite ujutro odgađati alarm? Vjerojatno ste pametniji od drugih

Nedavno britansko istraživanje "Why night owls are more intelligent“ povezuje odgađanje alarma s kreativnošću, inteligencijom i slobodnim duhom, piše Independent.

Autori studije Satoshi Kanazawa i Kaja Perina tvrde kako nas evolucija ni na koji način nije pripremila na "snooze" te se stoga inteligentniji s njime nose na kreativnije način.

Druga korelacija koju vade povezana je s intuicijom. Naime, slušamo li potrebe tijela i pri tome kršimo "pravila naših satova", veća je vjerojatnost da u životu stremimo nalasku rješenja za probleme, a to nas čini kreativnijima i nezavisnijima.

Više istraživanja već je polučilo slične rezultate, a neki od znakova da ste inteligentni uključuju neurednost, psovanje, duhovitost, bivanje noćnom pticom...

Izvor: Index

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.