Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Originalna prijava mladog putopisca za hrvatski posao iz snova

Tomislav Perko poznati je hrvatski (puto)pisac i profesionalni - putnik. Pogledajte kako izgleda njegova prijava za mjesto direktora ureda Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Originalna prijava mladog putopisca za hrvatski posao iz snova

Svestrani tridesetjednogodišnjak na karijeru profesionalnog putnika odlučio se nakon propale karijere brokera. Uslijed recesije i financijske krize bio je prisiljen dati otkaz, a putovanje je započeo bez kune u džepu i bez podrške obitelji. Osim putovanjima, bavi se i motivacijskim govorima, a predavanja održava diljem svijeta.

Uskoro je postao zvijezda na društvenim mrežama, a svojim posljednjim videom oduševio je mnoge jer potpuno iskreno progovara o situaciji u državi, svojoj diplomi i sposobnostima, a prijavljuje se, ni više ni manje, nego na mjesto direktora ureda Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Riječ je o jednoj od deset novih pozicija za koje je nedavno raspisan natječaj, a ljudi koji dobiju posao postat će i svojevrsni hrvatski turistički ambasadori. O primamljivosti ovih radnih mjesta svjedoče i beneficije poput prosječne mjesečne neto plaće od 3100 eura, mjesečnog dodatka za nezaposlenog bračnog druga, dodatka za djecu kao i plaćenih 80 posto troškova stanovanja.

"Svi su mi rekli da se ne prijavljujem, jer nema šanse da ću dobiti. Ali, ja sam optimist. I znam da je jedini način da dobijem taj posao - da se prijavim na njega", kaže Tomislav u svojem videouratku koji služi kao aplikacija za ovo radno mjesto.

 

Fotografija: Facebook

Izvor: Jutarnji list 
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.