Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najbolja profilna fotografija je ona koju niste odabrali sami!

Često znamo čuti da je ljepota u oku promatrača, a sada je novo istraživanje pokazalo kako je to stvarno i istina.

Najbolja profilna fotografija je ona koju niste odabrali sami!

Fotografije koje biramo za naše profilne slike na društvenim mrežama često puta nas ne prikazuju u najboljem svjetlu.

Rješenje problema moglo bi se pronaći u rezultatima malog, ali zanimljivog istraživanja Sveučilišta UNSW u Australiji, u kojem su sudjelovala 102 studenta i studentice, piše Mashable.

Istraživanjem je, naime, utvrđeno kako je bolje da fotografiju koja će krasiti vaš profil izabere netko drugi, a ne vi sami. Studenti su zamoljeni da izaberu dvije od 12 ponuđenih fotografija koju bi stavili ili nikada ne bi stavili za profilnu sliku na stranice poput Facebooka ili LinkeIna.

Utvrđeno je kako su fotografije koje su odabrali stranci atraktivnije, dominatnije, da na njima pojedinci izgledaju uvjerljivo, samopouzdano i lijepo. Fotografije koje odabiremo sami za sebe, za koje mislimo da su odličan izbor, rijetko bi tko izabrao.

Dolazi se do zaključka kako ljudi sami sebe ne vide najbolje, a stranci u nama mogu vidjeti ljepotu. Stoga, ako ste u prilici, ponudite nekome da umjesto vas izabere fotografiju koja će vas 'predstavljati' na društvenim mrežama. Možda se ugodno iznenadite.

Izvor: Znanost

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.