Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

5 stvari koje je dobro napraviti prije 10 sati

Iako ove savjete možete primjenjivati i vikendom, najviše će vam koristiti tijekom radnog tjedna.

5 stvari koje je dobro napraviti prije 10 sati

Slijedite li ovih pet jednostavnih koraka na početku radnog dana, jutra na poslu postat će puno ugodnija:

1) Protegnite se

Vlasnici kućnih ljubimaca dobro znaju da se pas ili mačka nakon ustajanja iz svojih krevetića najprije dobro protegnu. Ovu zdravu naviku svi bismo trebali primjenjivati. Samo pola minute protezanja prije nego što ustanete iz kreveta nevjerojatno koristi vašem tijelu.

2) Popijte čašu vode

Najzdravije što možete učiniti kada ustanete iz kreveta je popiti čašu vode i tako probuditi svoj metabolizam. Još je bolje ukoliko možete izdvojiti pet minuta kako biste pripremili i popili toplu limunadu sa žličicom meda.

3) Doručkujte

Iako je opće poznato da je doručak najvažniji obrok, većina ljudi nema naviku doručkovanja. Ukoliko spadate među one koji se nakon buđenja na brzinu spremaju za izlazak iz kuće i ne stignu pripremati doručak, pripremite obrok večer ranije, kako biste ujutro uštedjeli vrijeme i dan započeli ovom zdravom navikom.

4) Isplanirajte dan

Dobra priprema temelj je svakog uspješnog dana. To vrijedi za slobodno vrijeme, a posebno za radni dan. Umjesto da se dolaskom na posao odmah 'bacite' na pregledavanje pošte, odvojite deset minuta kako biste zapisali sve bitne aktivnosti kojima se toga dana morate baviti. Osim što će vam olakšati bolju organizaciju tijekom dana, ova navika doprinijet će osjećaju da stvari i rokove držite pod kontrolom, što znači da ćete biti opušteniji i produktivniji.

5) Najteže zadatke obavite ujutro

Nema ničeg boljeg nego kada se radni dan bliži kraju, a vi znate da je najteži dio posla iza vas. Iako je primamljivo teške zadatke rješavati '5 do 12' ili biti 'kampanjac', pokušajte za promjenu najteže zadatke odraditi odmah ujutro. Takav pristup dokazano potiče bolje raspoloženje i osjećaj uspješnosti, a istovremeno uklanja veliki faktor stresa iz vaše svakodnevice.

Izvor: N1

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.