Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovo su zemlje s idealnim omjerom rada i slobodnog vremena!

Najnovije istraživanje objavljeno na portalu TotallyMoney pozabavilo se pitanjem koja zemlja nudi najbolji omjer slobodnog i radnog vremena, ali i zarade i sreće.

Ovo su zemlje s idealnim omjerom rada i slobodnog vremena!

Razina sreće najviša je kod Danaca koji dnevno u prosjeku na poslu provedu 6,6 sati. 

O Danskoj se gotovo uvijek piše u superlativima. Očito, to nije slučajno, jer se zemlja na sjeveru Europe gotovo svako malo proglašava idealnim mjestom za život, pa je tako nedavno proglašena zemljom u kojoj je omjer radnog i slobodnog vremena najbolji na svijetu!

Šveđani koji su se plasirali na drugo mjesto, također su prilično zadovoljni, a u prosjeku tjedno rade 3,5 sata više od Danaca, no godišnje imaju i tri praznika više.

Ipak, zemlja u kojoj radnici tjedno najmanje vremena provedu na poslu jest Nizozemska. Tamo radni tjedan traje samo 30,3 sati, ali Nizozemci imaju tek devet državnih praznika, što je drugi najmanji broj od svih zemalja uključenih u istraživanje.

Ovdje možete pogledati kompletne rezultate istraživanja.

Izvor: Pun Kufer

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.