Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pet stvari koje ne bi trebalo oblačiti na posao

Ne znate što odjenuti za posao? Pa, ovo definitivno ne!

Pet stvari koje ne bi trebalo oblačiti na posao

Zanimljivo istraživanje provedeno na 2000 Britanaca otkriva da žene u prosjeku 14 minuta dnevno razmišljaju o tome što će obući na posao, dok muškarci ovoj temi dnevno posvete 9 minuta. 

Tu nije kraj zanimljivostima. Tako je 9 posto žena u istraživanju priznalo da ih je šef poslao kući da se presvuku, jer nisu bile dolično odjevene. 

Osim toga, 28 posto žena na poslu je doživjelo neželjene komentere na svoj izgled, dok je njih 16 posto dobilo upozorenje od strane nadređenih da više ne oblače odjeću koja razotkriva.

Zanimljivo, 15 posto ispitanika istaknulo je da im nisu potpuno jasna pravila uredskog odijevanja u njihovoj tvrtki, dok je njih 9 posto priznalo da nemaju pojma što bi trebali obući na posao. 

Istraživanje je pokazalo i da će ženama ćešće nego muškarcima biti upućeno pitanje jesu li umorne ili bolesne, ako na posao dođu ležernije i jednostavno obučene. 

Ispitanici su otkrili i što smatraju potpuno neprihvatljivom odjećom za posao:

1. Kratke hlače
2. Majica s kapuljačom/trenirka
3. Majice s natpisima
4. Šeširi i kape
5. Japanke

Slažete li se s ovim popisom? 

Izvor: N1

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.