Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Evo zašto ne volimo ponedjeljak

Istraživanje Flomay Reliefa u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ispitanika, pokazalo je da svaki treći čovjek ne voli ponedjeljak.

Evo zašto ne volimo ponedjeljak

Mnogi zaziru od ponedjeljka zbog poslovnih obveza koje ih očekuju nakon kratkog odmora i opisuju ga kao posebno stresan dan. 

Istraživanje pokazuje da se prosječna odrasla osoba ponedjeljkom žali oko 34 minute, dok ostalih dana u tjednu to isto čini 22 minute. 

Također otkriva da su ponedjeljkom rijetki zadovoljni frizurom, stanje u prometnu posebno ih iritira, a bolovi i umor su puno jači. 

Srećom, evo i dobre vijesti: upravo je ponedjeljak idealan dan za početak vježbanja.  

Ako krenete od ponedjeljka veće su šanse da ćete nastaviti vježbati tijekom cijelog tjedna, piše dailyburn.com. "Ima nešto u vježbanju ponedjeljkom što vas motivira da nastavite dalje pravim putem", kaže spisateljica Gretchen Rubin.

"Kad jednom kroz tjedan uhvatite rutinu, sve je teže prekinuti lanac i prestati vježbati", dodaje Rubin koja svojim motivacijskim govorima inspirira tisuće ljude.

Vježbanje pomaže u borbi protiv depresije, vježbanjem se luči takozvani hormon sreće, a podiže i samopouzdanje.

Rubin napominje da ne treba ići u teretanu i vježbati svakodnevno satima, ali 30 do 40 minuta nekoliko puta tjedno može napraviti puno za vaše tijelo. Šetnja, joga ili pilates samo su neki od prijedloga. 

Izvor: Večernji.hr, Index.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.