Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ugledni fizičar održao skandalozan govor

"Fiziku su utemeljili muškarci, a sada zbog žena ne mogu dobiti posao"

Ugledni fizičar održao skandalozan govor

Na radionici u organizaciji uglednog CERN-a, jedan je znanstvenik održao krajnje uvredljivu prezentaciju o ulozi žena u fizici, piše BBC.

Profesor Alessandro Strumia iz Pise rekao je da su 'fiziku osmislili i izgradili muškarci', a ne oni koji su na razne ugledne institute došli, kako je on to rekao, na pozivnicu, aludirajući pritom na pozitivnu diskriminaciju u nekim situacijama prilikom zapošljavanja žena.

Na radionici održanoj u Genevi koja se bavi temom roda i visoke energije, rekao je i kako su muški znanstvenici diskriminirani zbog ideologije, a ne svojih zasluga.

Nakon prilične bure koja se digla zbog njegovih izjava, profesor Strumia je bio prisiljen braniti se te je rekao da je 'samo prezentirao činjenice'.

I sam CERN, Europski centar za nuklearna istraživanja, njegov je govor ocijenio kao vrlo uvredljiv, a kasnije je stigla vijest i o njegovoj suspenziji.

Izvor: Jutarnji.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.