Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Plaćeno putovanje u Italiju? Može!

Zamislite ovaj scenarij. Ispod vrućeg sunca, dok se zrakom šire mirisi talijanske kuhinje i odzvanjaju romantični stihovi tog pijevnog jezika, vi uživate čitavo ljeto i za to ste plaćeni. Iako još uvijek planiramo kasna zimska putovanja i odlaske na skijanje, neki već planiraju kako će provesti ljetne mjesece! U pitanju nije tek još jedan ljetni odmor nego zanimljiv projekt koji, osim sjajne zabave, krije i jednu sjajnu inicijativu.

Plaćeno putovanje u Italiju? Može!

"Odmor na talijanski način" ime je Airbnb iskustva za koji su prijave otvorene do 17. veljače, a obećano je nezaboravno iskustvo i ljetni odmor o kojem mnogi sanjaju. U suradnji s NGO Wonder Grottole, digitalna platforma za smještaj diljem svijeta Airbnb pokrenula je inicijativu kako bi pronašli četvero ljudi koji će provesti cijelo ljeto, točnije svibanj, srpanj kolovoz u talijanskom gradiću Grottole. Naime, u ovom gradu na jugu Italije živi nešto manje od tristotinjak ljudi. Četvero sretnika dobit će priliku na inovativan način osvijestiti javnost o problemu depopulacije s kojim se susreću i mnoga druga sela i gradovi diljem svijeta. U potpunosti plaćeno putovanje, sa smještajem i džeparcem u selu u kojem je više od 600 napuštenih kuća osmišljeno je doživljaj za pamćenje. Odabrani će učiti talijanski jezik, pomagati lokalnim ljudima te na kreativan način pokušati unaprijediti zajednicu i istu ponovno vratiti život i vibrantnu energiju. Natječaj je otvoren za sve punoljetne osobe koji tečno govore engleski jezik i imaju originalno pismo namjere zašto bi baš oni bili idealni kandidati za ovu inicijativu. Tri mjeseca pod talijanskim suncem u pitoresknom gradiću bez ijednog troška zvuči kao odlično ljeto, zar ne?

Izvor: fashion.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.