Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dala otkaz i sve uložila u startup, danas je vlasnica tvrtke vrijedne miljardu dolara

Zilingo, singapurska modna platforma koji okuplja preko tisuću trgovaca odjećom iz jugoistočne Azije približava se tržišnoj vrijednosti od milijarde dolara, piše Jutarnji.hr.

Dala otkaz i sve uložila u startup, danas je vlasnica tvrtke vrijedne miljardu dolara

I danas iznenadi mnoge kada se upoznaju s činjenicom da na čelu tvrtke vrijede miljarde dolara sjedi mlada 27-godišnja Ankiti Bose. Prije pet godina bila je zaposlena na poziciji analitičarke u investicijskoj tvrtki, no imala je ideju o pokretanju modnog startupa te je već u 2017. njen poduhvat bilježio 1,8 milijuna dolara prihoda.

Inače, ženske osnivačice u startup svijetu su još uvijek rijetka pojava. Promatajući tvrtke od barem miljarde dolara vrijednosti, od njih 239, žene se nalaze na čelu svega 23 startupa. 

 Bili smo ekipa od 20 i nešto godina i nismo imali ništa osim sna koji smo odlučili slijediti, kaže Bose prisjećajući se početaka kada se udružila sa svojim susjedom, softverskim inženjerom Dhruvom Kapoorom i preuzela rizik. Dala je otkaz u tvrtki Sequoia India i u Zilingo uložila 30 tisuća dolara vlastite ušteđevine. Radila je tada i po 18 sati dnevno, kaže.

Pružali su u početku malim trgovcima odjećom online platformu preko koje bi lakše dolazili do kupaca. No, razvijanjem softvera uspjeli su direktno povezati dobavljače i tekstilne pogone od Bangladeša do Vijetnama. Objava proizvoda na stranici je besplatna, a Zilingo svoje prihode ostvaruje naplaćujući proviziju između 10 i 20 posto na svaku narudžbu.

Izvor: Jutarnji.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.