Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako se postaviti kada vas šef zatraži iskreno mišljenje o njemu?

Razgovori s našim poslodavcima ponekad znaju biti stresni. Osobe su to koje nam isplaćuju plaće, mogu nam dati otkaz i pred kojima odgovaramo za naše postupke na poslu. Stoga je logično da na njihovo pitanje ''Što iskreno mislite o meni?'', i nije baš najjednostavnije dati odgovor. Zar ne?

Kako se postaviti kada vas šef zatraži iskreno mišljenje o njemu?

Moderne i uspješne tvrtke nerijetko provode ocjenjivanje nadređenih od strane svojih zaposlenika kako bi doznale kako unaprijediti međusobne odnose, a samim time i svoje poslovanje, prenosi ICT Business.

Iskrenost se cijeni

Većina kompanija ocjenjivanju nadređenih pristupa formalno, ponekad i 'pro forma', a tada i vaši odgovori mogu biti takvi – u rukavicama i općeniti.
Međutim, nisu svi poslodavci isti. Postoje i oni koji sa svojim zaposlenikom vole sjesti za stol i razgovor odraditi 'oči u oči'. Od vas mogu zahtijevati iskrenost i konkretne informacije o tome što kod njega smatrate pozitivnim, a što biste promijenili. Pristupite oprezno, ali iskreno.

Ocijenite komunikaciju s vašim nadređenim 

Na samom početku razgovora, savjetuje ICT Business, zatražite sitnu uslugu – primjerice, da se u vašem uredu naprave određeni sitniji popravci, ili da ranije otiđete s posla – time ćete malo ispitati situaciju i vidjeti kako šef ''diše''. Potom prijeđite na pitanja koja se dotiču izravno vašeg odnosa. Možda vam smeta što vas nadređeni ne zove imenom ili od njega ne dobivate sve informacije važne za obavljanje vašeg posla. Recite to. Ako je reakcija vašeg nadređenog pozitivna, nastavite koračati putem iskrenosti. Stavite fokus na komunikaciju vašeg nadređenog prema vama, a možete se osvrnuti i na količinu posla kojeg svakodnevno obavljate

Naravno, ove smjernice su općenite, stoga vašu komunikaciju prilagodite dosad doživljenim iskustvima u komunikaciji s vašim šefom. Vjerujte svojem instinktu.

Izvor: ICT Business

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.