Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ozbiljno ste pogriješili na poslu? Ove tri stvari odmah trebate učiniti

Na poslu ponekad i zabrljamo. Svima se događa. Važno je znati kako se postaviti kada napravimo pogrešku.

Ozbiljno ste pogriješili na poslu? Ove tri stvari odmah trebate učiniti

Griješiti je ljudski. Svatko od nas, s vremena na vrijeme, učini krivi korak i zezne stvar. Propusti u privatnom životu znaju nas dovesti do svađe i neplaniranog spavanja na kauču, dok nas lapsusi na poslu ponekad uvuku i u ozbiljnije probleme.
Radeći u najboljoj namjeri možda ste izgubili važnog klijenta, ili ste prekoračili krajnji rok za obavljanje određenog zadatka, a možda ste zaposlili krivu osobu zbog koje je vaš poslodavac izgubio velik novac… kakva god vaša pogreška bila, važno je znati kako je ispraviti, za CNBC savjetuje poslovna novinarka Suzy Welch.

Prihvatite vaš dio odgovornosti
''Čak i onda kada niste jedini krivac za nastalu pogrešku, morate prihvatiti vaš dio krivice. Time pokazujete da ste odrasla i zrela osoba. Kao i da vam je žao zbog propusta. Nakon što to ljudi vide, dat će vam ono što vam je nužno kako biste krenuli dalje – drugu šansu'', ističe Welch.

Shvatite zbog čega ste pogriješili
Kako biste doista razumjeli što je dovelo do pogreške, Welch savjetuje kako si najprije morate postaviti pitanje gdje ste i zbog čega pogriješili. ''To pitanje će vas možda izvući iz vaše zone komfora, no s druge strane će vašoj tvrtki pokazati da imate hrabrosti i integriteta učiti iz vlastitih pogrešaka'', dodaje.

Pobjedom do boljeg statusa
Ok, pogriješili ste, vaši kolege su s time upoznati i sada je vaša pozicija u uredu poljuljana. Ne gubite vrijeme na očajavanje i letargiju, već vaš status pokušajte promijeniti uspješno odrađenim poslom. Osmislite projekt kojim ćete prebrisati sjećanje na nedavni neuspjeh, hrabro se uhvatite u koštac s njime i realizirajte ga do kraja, zaključila je Suzy Welch.

Izvor: CNBC

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.