Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U ovoj istarskoj općini prosječna plaća iznosi 8 i pol tisuća kuna

Prema najavama, u ovoj godini plaće će rasti.

U ovoj istarskoj općini prosječna plaća iznosi 8 i pol tisuća kuna

Da je Istra ponekad doista svijet za sebe, svjedoči i podatak kako je na području općine Raša prosječna mjesečna plaća u 2017.godini bila za naše prilike astronomskih 8.259 kuna, prenosi Glas Istre. Potvrdili su to podaci FINE-e, a iznos je izračunat kao prosjek plaća svih kompanija sa sjedištem u Općini Raša, koje su predale godišnji financijski izvještaj.

Uz turizam, razvijaju se i proizvodne djelatnosti

Vjerojatno najpoznatiji poslodavac s područja Raše je cementara Holcim čiji zaposlenici, sudeći prema kolektivnom ugovoru, u prosjeku zarađuju 10.903 kune bruto. Na temelju dogovora predstavnika sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikata graditeljstva je predviđeno povećanje fonda za rast primanja zaposlenika od 6 posto, tako da je realno za očekivati da će plaće u Raši dodatno porasti.
Načelnica Raše Glorija Paliska ističe zadovoljstvo činjenicom da proizvodni sektor pridonosi ovakvim pokazateljima o visini plaća.
''To znači da se, uz turizam, podjednako razvijaju i proizvodne djelatnosti. Podatak o povećanju plaća uvijek je dobrodošao jer je to jedan od načina da se motivira mlada radna snaga za ostanak na našem području'', rekla je Paliska.

Izvor: Glas Istre

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.