Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Danas vam se baš i ne ide na posao? Ovaj trik će vam vratiti motivaciju

Poželite li i vi s vremena na vrijeme odlazak na posao zamijeniti ostajanjem u krevetu uz kakav dobar film ili knjigu?

Danas vam se baš i ne ide na posao? Ovaj trik će vam vratiti motivaciju
Poslovna novinarka i suradnica CNBC-a Suzy Welch ističe kako je prije desetak godina, na početku svoje karijere, ostala šokirana brojem ljudi koji s grčem u želucu svakodnevno odlaze na posao.
''Teško je navesti konkretnu brojku, ali čini mi se da se s tim problemom nosilo otprilike 20 posto ljudi'', ističe Welch.
 
Na pitanje zašto pristajemo raditi posao koji nas čini nesretnima, Welch odgovara kako se u pravilu radi o novcu, brizi o djeci i svim onim ''kompleksnostima koje život čine – životom''.
 
Kako bi se uhvatili u koštac s očajem koji nam stvara odlazak na posao kojeg ne volimo, moramo razviti i svakog jutra iznova ponavljati mantru koja ''ima dublje značenje i daje smisao onome što radimo''.
 
''To je snažna, osobna misao koja nam pomaže da ustanemo iz kreveta u kojem bismo voljeli ostati i koja nas dovodi u stanje smirenosti'', pojašnjava Welch.
 
Primjerice, vaša mantra može zvučati ovako:
 
''Kako bih došao do mjesta na kojem želim biti, najprije moram biti ovdje''
                                                                    ili
''Ovo su moje prijelazne godine; neće trajati dovijeka''
 
Takve pozitivne jutarnje misli mogu imati snažan utjecaj na naše raspoloženje u nastavku dana.
''I sama sam nekoć, dok sam kao samohrana majka odrađivala pedesetsatne radne tjedne, imala takvu mantru'', prisjeća se Welch, ''sastojala se od svega nekoliko riječi – ostani na svom putu''.
 
Unatoč tome što su joj nerijetko znale pomoći u teškim trenucima, te riječi ipak nisu trajno rješenje problema. ''Ne tvrdim da ponavljanje određene mantre naš život može učiniti savršenim. To je mehanizam nošenja s poteškoćama, a ne lijek za njih'', upozorava Welch.
 
Ponekad mantre imaju rok trajanja - ono što nam je u jednom trenutku bilo od koristi, u sljedećem više ne pomaže. No, to ne mora biti loša stvar ako nam ''gubitak mantre posluži kao poziv za buđenje i start potrage za novim poslom''.
 
Međutim, dok se to ne dogodi, ''dopustite vašoj mantri da odradi svoju čaroliju. Ponavljajte ju u trenucima dok traje zvonjava alarma koji vas budi za posao. Tih nekoliko riječi može unaprijediti naše duševno stanje i olakšati dan koji slijedi'', zaključila je Suzy Welch.
 
Izvor: CNBC
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.