Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bill Gates: osobe koje posjeduju ove vještine čeka svijetla budućnost

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu savjetuje nadolazeće generacije.

Bill Gates: osobe koje posjeduju ove vještine čeka svijetla budućnost

Suosnivač tehnološkog giganta Microsofta, inovator i poduzetnik Bill Gates tijekom svoje bogate karijere često je surađivao s vizionarima koji na budućnost gledaju drugačijim očima, a i sam je dobar dio svog života posvetio sagledavanju i pripremi za ono što tek slijedi.

Na temelju dosad prikupljenih saznanja i podataka, Gates je uvjeren kako će stručnjaci iz tri područja – znanosti, inženjerstva i ekonomije – uskoro biti najtraženiji kandidati na tržištu rada, prenosi Poslovni.hr.

A kad je riječ o poželjnim vještinama posloprimaca, Gates izdvaja ''osnovno poznavanje znanosti, matematičkih vještina, ekonomije - mnogo karijera u budućnosti bit će vrlo vezano za te stvari", kaže Gates i dodaje kako ne morate biti stručnjak za kodiranje ili periodni sustav, ali ako imate sposobnost razmišljanja na način na koji razmišljaju ti stručnjaci to će vam jako pomoći.

"Nije nužno da vi pišete kod, ali morate razumjeti što inženjeri mogu učiniti i što ne mogu učiniti", kaže suosnivač Microsofta.

Izvor: Poslovni.hr 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.