Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovu pogrešku na razgovoru za posao pokušajte izbjeći

Prema riječima Julie Zhuo, potpredsjednice dizajna proizvoda u Facebooku, o jednoj stvari morate voditi računa.

Ovu pogrešku na razgovoru za posao pokušajte izbjeći

Neovisno o tome kakva kvalifikacije imate i koliko je bogato vaše iskustvo, na razgovoru za posao, koji često određuje vašu konačnu sudbinu, možete zabrljati. Prvi susret s vašim potencijalnim poslodavcem ima težinu, stoga je važno kakav dojam ćemo ostaviti, naglašava Julie Zhuo, potpredsjednica dizajna proizvoda u Facebooku za CNBC Make it.

Tijekom višegodišnjeg rada u ovoj multinacionalnoj kompaniji, Zhuo je intervjuirala brojne kandidate za posao, a dio njih je odmah stavljala po strani, na popis onih 'koji do posla neće doći'.

''Ako moram izdvojiti jednu stvar koju sam uvijek prepoznavala kao 'znak za uzbunu', onda bi to bila pretjerana fokusiranost kandidata na status ili prestiž koje donosi rad u kompaniji poput Facebooka'', ističe Zhuo.

''Pronađite znatiželjne i entuzijastične ljude''

Naime, istraživanja i dalje pokazuju kako Facebook uživa status atraktivnog poslodavca, a to neminovno dovodi do toga da dio kandidata tamo traži posao samo kako bi dodali 'veliko ime' na listu svojih poslodavaca.

Umjesto zapošljavanja takvih kandidata, koji će vašu tvrtku iskoristiti isključivo kako bi podebljali životopis, pružite priliku onim ljudima kod kojih prepoznajete iskrenu želju za radom kod vas i za koje smatrate da će svojim kvalitetama i motiviranošću doprinijeti tvrtkinom razvoju.

''Osobno, trudim se pronaći ljude koji vole učiti i koji poslu pristupaju s dozom znatiželje i produktivnosti. Proučavanjem ponašanja kandidata na razgovoru za posao, njihove gestikulacije i mimike kao i pitanja koja nam postavljaju, možemo otkriti entuzijazam kojem se nadamo vidjeti kod novih zaposlenika. Razgovori za posao moraju biti dvosmjerne ulice. Volim kada mi kandidati postavljaju mnoštvo pitanja o mom timu, radnom okruženju i poslovnoj kulturi tvrtke'', zaključila je Zhuo.

Izvor: CNBC 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.