Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Poziv iz Engleske i dalje vrijedi: našim liječnicima nude plaću od 65 tisuća kuna mjesečno

Ponuda uključuje i ugovor na neodređeno, besplatan tečaj engleskog jezika, pomoć pri preseljenju.

Poziv iz Engleske i dalje vrijedi: našim liječnicima nude plaću od 65 tisuća kuna mjesečno

U posljednjih pet godina iz Hrvatske je odselilo oko 660 liječnika, a uskoro bi ta brojka mogla postati i nešto veća. Naime, na adrese hrvatskih liječnika stigao je poziv na preseljenje i rad u Engleskoj, koji uz sebe veže brojne mogućnosti i beneficije koje domaće zdravstvo ne pruža. 

Plaća u rasponu od 50 do 65 tisuća kuna mjesečno, ugovor na neodređeno, pomoć pri preseljenju i pronalaženju stana, odnosno vrtića i škole za one s djecom te besplatni tečaj engleskog jezika dio su ponude kojom se liječnike iz Hrvatske nastoji privoliti za rad na 'Otoku'.

Prema pisanju portala Šibenski.hr,  predstavnici poljske agencija Paragona, koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra diljem Europe, radi dodatne promocije prošlog vikenda su došli u Zagreb i započeli prezentacije zainteresiranim liječnicima.

Paragona je do sada uspješno odradila pilot-projekt i zaposlila 25 europskih specijalista obiteljske medicine u Lincolnshireu, na sjeveroistoku Engleske, a sad je fokusirana na zapošljavanje u Midlandsu, središnjem dijelu Engleske, gdje planira smjestiti stotinjak medicinskih stručnjaka.

Devet pogodnosti u Velikoj Britaniji
- stalno zaposlenje u javnim jedinicama zdravstvene službe
- mogućnost posjeta potencijalnom mjestu rada
- jamstvo zapošljavanja prije početka jezičnog tečaja
- intenzivni, besplatni jezični tečaj, stacionarni ili on-line
- stipendiju tijekom stacionarnog tečaja
- besplatni smještaj tijekom stacionarnog tečaja
- program prilagodbe nakon dolaska na odredište
- besplatni letovi na kampus i s povratkom tijekom tečaja
- pomoć pri traženju odobrenja

Za kraj jedna napomena, posao obiteljskog liječnika u Velikoj Britaniji razlikuje se od našeg sustava, što se navodi i u natječaju. Ključna je razlika jača dijagnostika i liječenje svih dobnih skupina te činjenica da medicinske sestre obavljaju neke medicinske poslove koje u nizu europskih zemalja rade isključivo liječnici.

Izvor: Šibenski.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.