Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako se napuniti energijom za rad?

Donosimo nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći.

Kako se napuniti energijom za rad?
S vremena na vrijeme, sasvim je normalno osjetiti zasićenje i manjak motivacije na poslu. Čak i oni među nama koji stvarno vole ono što rade, imaju savršene kolege i dobro su plaćeni, ponekad osjećaju nedostatak energije i treba im pomoć kako bi savjesno odradili svojih '8 sati'.
 
Prema pisanju portala Poslovni.hr, postoji nekoliko trikova koji nas vraćaju 'u život' na poslu:
 
Nagradite se
 
Ništa ne može proći bez malo proslave i nagrađivanja. Prema Charles Duhiggu, dobitniku Pulitzerove nagrade, snažne navike se formiraju u tri faze: znakovi, rutina, nagrada. To znači da naš mozak može jednostavno ponavljati ponašanja (pa tako i radne procese) ako je u proces uključena određena nagrada. A ona može biti može biti što god zamislite-  istezanja tijela svakih sat vremena kako biste se malo ‘’razdrmali’’, uživanje u slasnom desertu nakon uspješno odrađenog zadatka ili odlaska na piće s prijateljima nakon dugog radnog dana.
 
Razgovarajte s vašim zadovoljnim klijentima 
 
U okruženju svakodnevnih, većih ili manjih problema u radnoj okolini, najjednostavniji način da vratimo strast u naš posao jest razgovor sa zadovoljnim kupcima/klijentima. Iako često toga sami nismo svjesni, ljudi primjećuju naš dobro obavljen posao. Također, velika je vjerojatnost da su naši klijenti zadovoljni proizvodom ili uslugom koju nudimo, a potvrdu toga možete dobiti kroz neobavezan razgovor ili prepisku s njima. Čak i ako ih izravno ne upitate jesu li zadovoljni s nama kao poslovnim partnerom, iz komunikacije s njima ćete već steći dojam kakva je vaša suradnja. I vjerujte nam, često je bolja no što smo mislili, a time se trebamo ponositi. 
 
Naučite nove vještine
 
Učenjem novih vještina ne samo da ostvarujemo profesionalni rast i pridonosimo razvoju naše karijere, već utječemo i na naš osobni razvoj. Primjerice, učenjem nekog stranog jezika oplemenjujemo našu vještinu poslovne komunikacije sa stranim klijentima, a istovremeno obogaćujemo sebe kao pojedinca.
 
Učinite kvalitetu (ne kvantitetu) sna prioritetom
 
Mnogi su uvjereni kako je broj odspavanih sati osnovni preduvjet da bismo se drugi dan na poslu osjećali svježe i poletno. No, koliko ste se samo puta nakon 9,10 sati sna probudili čangrizavi i neispavani.? Naravno, nije isto odspavati 8 sati u komadu, ili svega dva – tri sata i potom otići na posao, no često je kvaliteta sna važnija od kvantitete. Između ostalog, kako bismo osigurali miran san važno je voditi računa o nekoliko stvari:
 
1. Prije odlaska na počinak izbjegavajte gledanje TV-a, odnosno korištenje mobitela ili tableta
2. Rutina pomaže - svake večeri idite spavati u isto vrijeme
3. Izbjegavajte alkohol prije spavanja
4. Osigurajte noćni mir – zamračite sobu, ugasite sve izvore buke
5. S kvalitetom sna itekako ima veze i ono što konzumirate prije odlaska u krevet. Treba izbjegavati kavu ili čaj s taninom koji razbuđuju, a za večeru je dobro pojesti bananu. 
 
Izvor: Poslovni.hr
 
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.