Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

To je šef za poželjeti!

Deen Price je prije nekoliko godina sebi smanjio plaću kako bi je podignuo zaposlenicima, a sada ponovno oduševljava.

To je šef za poželjeti!

Iako bi se prema sadržaju viceva i narodnih legendi, koji redovito fokus stavljaju na mane naših nadređenih, dalo zaključiti kako gotovo da i ne postoje šefovi koji misle na dobrobit svojih radnika, svako toliko na svjetlo dana izađe priča o upravo takvim, posebnim šefovima.

Uzmimo za primjer Deen Pricea, direktora kompanije Gravity Payments iz američkog grada Seattlea, koji je svoje radnike iznenadio odlukom o povećanju plaće u iznosu od 10 tisuća dolara i obećanjem kako će do 2024. godine minimalna godišnja plaća u toj tvrtki iznositi 70 tisuća dolara godišnje, prenosi poslovni dnevnik.

No, ovo pozitivno iznenađenje možda i nije toliko iznenađujuće ako u obzir uzmemo događaje otprije 4 godine.

Te, 2015. godine Price je odlučio prvi put povećati plaću svojim radnicima i to na način da je svoju plaću od gotovo milijun dolara godišnje smanjio na 70 tisuća dolara.

“Puno ljudi mi je tada govorilo da je moja odluka nerazumna i neopravdana, međutim htio sam svojim zaposlenicima dati plaću koja će im omogućiti normalan život. I isplatilo se“,  prisjeća se Price i dodaje kako je razlika u iznosu plaće koju je on tada zarađivao u odnosu na primanja njegovih radnika bila apsurdna. 

Unatoč tome što u početku nije sve išlo glatko pa je u jednom trenutku Price morao iznajmljivati vlastitu kuću kako bi spojio kraj s krajem, mudrost koja se krila iza njegova tadašnjeg razmišljanja nedavno je dobila potvrdu, otvaranjem nove tvrtkine podružnice u Idahu u kojoj je minimalna plaća – 70 tisuća dolara godišnje.

Doista, isplatilo se.

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.