Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bluesun Hotels & Resorts: Mjesto dobre energije koje radnicima pruža sigurne i poticajne uvjete

Do 29. siječnja posjeti Sezonac.hr i pronađi posao po mjeri!

Bluesun Hotels & Resorts: Mjesto dobre energije koje radnicima pruža sigurne i poticajne uvjete

Među 40 izlagača na Sajmu poslova u turizmu i sezoni, koji oglašavaju više od 180 slobodnih radnih mjesta, svoje mjesto je zauzeo hotelski lanac Bluesun Hotels & Resorts. U kraćem razgovoru smo doznali zašto su upravo oni idealan poslodavac za tebe!

Ponovno sudjelujete na Sajmu poslova u organizaciji MojPosao portala…  Kako biste opisali prošlogodišnje iskustvo i što očekujete od nadolazećeg Sezonca?
 
S obzirom da je prošle godine odaziv kandidata bio izvrstan i ove smo se godine odlučili na sudjelovanje na virtualnom sajmu poslova u turizmu.  Naš cilj je predstavljanje Bluesuna još većem broju potencijalnih zaposlenika te mislimo da ovaj sajam, zahvaljujući intenzivnim promotivnim kampanjama na području cijele regije, ispunjava svoj potencijal i pomaže nam u našoj misiji da se predstavimo kao poslodavac i upoznamo potencijalne kandidate.  Zahvaljujući virtualnom štandu, tijekom sajma smo dostupni putem našeg otvorenog info pulta gdje imamo otvoren chat s kandidatima i gdje im u vrlo kratkom roku možemo odgovoriti na sva pitanja.

Možete li navesti i opisati benefite rada za vašu tvrtku koji će motivirati kandidate za prijavu na vaše oglase, a ne na konkurentske tvrtke?

Hotelski lanac Bluesun Hotels & Resorts ima 20 hotela, 1 kamp i 15 vanjskih objekata (a la carte restorana i barova), smještenih na najljepšim jadranskim destinacijama – u Bolu i u Supetru na Braču, Omišu, Tučepima, Brelima, Starigradu Paklenici, a u blizini Zagreba u bajkovitoj Mariji Bistrici. 

Bluesun je mjesto dobre energije. Brinemo se da naši zaposlenici imaju sve ono što čini ugodnu radnu atmosferu. Vrijednosti na kojima počiva politika naših ljudskih potencijala su: kolegijalnost, pozitivan work-life balance, rast i razvoj. Pružamo sigurne i poticajne uvjete. Poštujemo naše zaposlenike i njegujemo partnerski i korektan odnos te očekujemo isto zauzvrat.

Nastojimo zapošljavati čim prije, već od Uskrsa pa do zatvaranja hotela, točnije do početka studenog. Prošle godine čak je 500 naših sezonskih radnika nakon intenzivnog rada od 5 i više mjeseci imalo ugovor kroz sustav preraspodjele odrađenih sati i u zimskim mjesecima te na taj način steklo prava kao i naši stalni radnici. Dobivaju božićnicu i sudjeluju na Bluesun igrama nakon završetka turističke sezone kada nagrađujemo najbolje hotelske odjele (ocijenjene od naših gostiju) novčanim iznosom od 10.000 kn bruto po osobi.

Svi naši hoteli svake sezone osvajaju najprestižnije turističke nagrade i nalaze se u samom vrhu hrvatske turističke ponude. Prepoznati su od strane naših partnera i od strane gostiju po kvaliteti usluge, kako u segmentu obiteljskog i aktivnog odmora, tako i wellness turizma i MICE-a.

Iznimnu pažnju posvećujemo gastronomskoj ponudi baziranoj na autohtonim namirnicama i jedini smo hotelski lanac u Hrvatskoj koji nudi vrhunsko meso, vino, ulje i povrće iz vlastite proizvodnje.

Benefiti rada u Bluesunu: 

•  Sigurni uvjeti: osiguravamo prehranu, smještaj, prijevoz do destinacije, točna i garantirana primanja
•  Rad u stabilnoj kompaniji kontinuiranog rasta
•  Mogućnost korištenja mjere stalnog sezonca
•  Posao na najljepšim plažama u Hrvatskoj – Bol i Supetar na Braču, Omiš, Brela, Tučepi, Starigrad Paklenica 
•  Preraspodjela radnog vremena – zaposlenici tijekom zimskog perioda ne rade, ali primaju plaću, prijavljeni su na HZMO, koriste slobodne dane i godišnji odmor
•  Mogućnost rasta unutar Bluesun akademije i napredovanja unutar kompanije

 Naša Bluesun akademija

Bluesun akademija je jedinstven projekt u hrvatskom hotelijerstvu. Ovo je prva interna hotelska akademija u Hrvatskoj koja već dvanaest godina zaredom potiče inovativnost unutar kompanije. Primarni cilj joj je profesionalni i osobni razvoj djelatnika. Kroz radionice Bluesun akademije koje se održavaju u zimskim i proljetnim mjesecima u Bluesun hotelu Kaj**** u Mariji Bistrici i u Bluesun hotelu Amor**** u Supetru svake godine prolazi više od 500 zaposlenika koji usavršavaju svoje stručne vještine, uče nove trendove iz struke te se na tim radionicama obrazuju novi radnici. Bluesun akademija imama i excellence program za radnike koji su pokazali najveći interes i potencijal kojim ih pripremamo za nove, više funkcije. Time objedinjavamo našu misiju Gost koji se vraća - Zaposlenik koji napreduje – Kapital koji raste . 
 

Vaš savjet za uspješnu prijavu na natječaje koje ćete objaviti na Sajmu poslova u turizmu i sezoni? Što je ključno za određenu poziciju koju namjeravate popuniti?

Bluesun Hotels & Resorts  je veliki hotelski sustav, s ukupno 600 stalnih radnika i čak 1300 sezonskih zaposlenika. Iako se većina naših sezonaca vraća godinama i vrlo su nam lojalni, zapošljavamo i određeni broj novih sezonaca i to na svim razinama hotelskog poslovanja – od pomoćnog osoblja u kuhinji, restoranu i domaćinstvu, do samostalnih kuhara, konobara, sobarica i wellness terapeuta. 

Ove godine otvaramo i osobito zanimljivu poziciju samostalnog radnika u proizvodnji povrća, za naš ranč sa hotelom i restoranom u Supetru na Braču.

Prvi smo hotelski lanac koji je pokrenuo vlastitu proizvodnju hrane i pića pa tako osim vlastitog uzgoja vrhunskog mesa na vlastitoj ekološkoj farmi i svjetski poznatih nagrađivanih vina. Također, proizvodimo voće i povrće, kojim snabdijevamo hotele na Braču pa ćemo stoga na ovom sajmu biti u potrazi i za dva samostalna radnika u proizvodnji povrća – pozicija koja je zapravo idealna za bračni par koji ima interesa i želju živjeti i raditi na poljoprivrednom imanju, uz osigurane prehranu i smještaj u zasebnom apartmanu, nedaleko od mora.

Znanje stranih jezika i prethodno radno iskustvo na samostalnim pozicijama koje traže stalan kontakt s gostom, kao što su konobari, recepcionari i wellness terapeuti, naravno, bit će od izuzetne važnosti pri izboru kandidata. No, naglašavamo, ipak, od kandidata prvenstveno očekujemo ozbiljan i odgovoran pristup poslu, jer onaj tko ima želju učiti, savjestan je i hoće raditi može očekivati da će u Bluesunu uz mentorski sustav u koji ulaze novi djelatnici, znatno i brzo napredovati u svojem profesionalnom usavršavanju.

Naš selekcijski proces počinje kvalitetnim prikupljanjem informacija o kandidatima koji su zainteresirani za zapošljavanje u Bluesunu – uvijek naglašavamo važnost kvalitetno napisanog životopisa koji sadrži sve bitne informacije o kandidatovim kvalifikacijama, vještinama i radnom iskustvu. Na taj način imamo mogućnost brzo i učinkovito procijeniti koje će naše pozicije i otvorena radna mjesta u Bluesun hotelima najbolje odgovarati svakom kandidatu. Sljedeći jednako važan korak u selekcijskom procesu je, naravno, razgovor koji omogućava i kandidatu i nama kao poslodavcu da razmijenimo međusobna očekivanja i nađemo najbolji način kako ih ispuniti. Prvi intervju je telefonski kontakt prema kandidatu iz sjedišta Bluesuna u Zagrebu nakon čega dogovaramo kontakt kandidata sa našim voditeljima zapošljavanja u destinacijama Bluesun hotela između kojih se finalizira dogovor oko uvjeta i početka rada.

Iskustvo zaposlenika:

Dejan iz Brela, započeo je svoju priču u Bluesunu 2008 g. kao pomoćni konobar u Bluesun hotelu Berulia*****. Istovremeno je radio u hotelskom baru gdje su ubrzo došli do izražaja njegov karakter, brzina i stalna želja i volja za učenjem. Važan segment svog napredovanja i motiviranosti za posao vidi u povjerenju koje mu je dano.

"Bluesun dopušta svojim djelatnicima da iskažu svoju kreativnost", ispričao nam je Dejan. Imao je priliku sudjelovati u barskom natjecanju Havana na kojem je kreirao koktel po imenu "La Berulia", po mjestu Brela. Ispričao je svojim nadređenima o svom koktelu i oni su prepoznali njegov trud, zalaganje i kreativnost. Odlučili su dodati koktel u kartu i La Berulia je te godine bila najprodavanija barska mješavina u hotelu!

Nakon dugogodišnjeg rada u hotelskom baru, Dejan je prije nekoliko godina postao voditelj restorana i barova, a u 2018. godi

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.