Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast „Relax room“ #4 – Davor Simičić

U četvrtoj epizodi MojPosao podcasta pročavrljali smo s Davorom Simičićem, jednim od pionira craft beer pokreta u Hrvatskoj i suosnivačem craft pivovare 'Varionica'.

Podcast „Relax room“ #4 – Davor Simičić

Svijetlo ili pak tamno? Osvježavajuće ljetno ili okrepljujuće zimsko? Bezalkoholno ili protkano alkoholnim nitima? Ale ili lager? Premium ili standardno?

Kombinacija je nebrojeno, no jedna stvar je za njih neosporiva – njihovo pivo mora biti beskompromisno, prožeto kreativnošću i odvažnošću, dva kamena temeljca njihova rada.

Oni su Varionica, craft pivovara koju tvori ekipa entuzijastičnih profesionalaca povezanih neraskidivim obiteljsko-prijateljskim vezama. Njihova misija? Stvaranje vrhunskih, drugačijih i posebnih craft piva, suradnja s kolegama iz gastro svijeta i stalna potraga za novim i zanimljivim okusima koji će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.

Domaćoj craft sceni pridružili su se 2014. godine, a otad su se prometnuli u jednu od najcjenjenijih pivovara u Hrvatskoj i regiji, svakodnevno utječući na povećanje broja zaljubljenika u craft pivo.

Varionicu su zajedničkim snagama pokrenuli Matija Mraz i Davor Simičić, a potonji član ovog uspješnog dvojca nam se pridružio na čašici ugodnog razgovora (i piva, dakako!) u našem Relax room-u.

Od Davora smo doznali što je zapravo craft pivo i na koje se sve načine proizvođači takvog piva razlikuju od tzv. industrijskih pivovara, kako je pandemija utjecala na industriju kojom se bavi, koje je najbolje pivo koje je probao i kako je moguće da, usprkos svakodnevnoj degustaciji proizvoda iz tvrtkina asortimana, i dalje nema 'pivski trbuh'.

Razgovor s Davorom Simičićem pogledajte u novoj epizodi MojPosao podcasta… Živili!

 
Više o gostu:
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.