Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uz ove savjete ostavite odličan dojam na razgovoru za posao

Brojni kandidati i dalje se ne pripremaju za razgovor za posao, ne postavljaju pitanja i ne sudjeluju aktivno tijekom intervjua.

Uz ove savjete ostavite odličan dojam na razgovoru za posao

Kako biste povećali šanse za dobitak novog posla te kako biste ostavili dobar dojam i istaknuli se iz gomile, ove vještine i osobine biste trebali naučiti prakticirati, piše 24 sata.

1. Uvijek postavljajte pitanja

Pametni kandidati za posao postavljaju smislena pitanja. Dobra pitanja otkrivaju da je kandidat za posao proveo vrijeme istražujući tvrtku i da je uložio trud i vrijeme u priliku za posao.

Pametni kandidati dolaze pripremljeni s pitanjima. Ta bi se pitanja mogla odnositi na samu priliku za posao ili tvrtku u cjelini. Uvijek postavite pitanje ili dva prije nego što krenete.

2. Razgovarajte o postignućima

Najbolji kandidati ne razgovaraju samo o onome što znaju. Umjesto toga, usredotočeni su na svoja dostignuća i stvari koje su činili u prošlosti.

Umjesto da opisujete sve različite softverske aplikacije koje znate, opišite svoje iskustvo s njima i kako vam pomažu u obavljanju vašeg posla. Ako ste s jednom od njih zaslužili veliko postignuće, obavezno spomenite te stvari.

Vaš budući menadžer koristi vaša postignuća kako bi stvorio mentalnu povezanost između vašeg skupa vještina i vaše motivacije.

Umjesto da kažete: 'Znam tehnologiju', recite, 'koristio sam tehnologiju X za ovo'.

3. Odjeća treba biti prikladna

Da. Iznenađujuće, ali istinito. Još uvijek se mnogi ne znaju prikladno obući za razgovor za posao.

Obucite se prikladno, da impresionirate. Za muškarca to obično znači lijepa košulja, po mogućnosti kravata, fine hlače i njegovana kosa i lice. Za dame, lijepa haljina ili suknja s kosom koja je 'kontrolirana' (ravna, puštena, u repu i slično).

Nemojte doći u trapericama na razgovor za posao ili u majici koju nosite svaki dan.

4. Budite spremni odgovoriti na bilo koje pitanje iz životopisa

Sve što se nalazi u vašem životopisu može vašem budućem menadžeru biti razlog za postavljanje pitanja. Stoga se nemojte čuditi rutinskom postavljanju pitanja o mogućim nejasnoćama iz vašeg životopisa.

Budite spremni na inteligentni razgovor o bilo čemu što se nalazi u vašem životopisu. 

5. Pitajte o sljedećim koracima

Prije napuštanja intervjua, raspitajte se o sljedećim koracima. Raspitajte se o njihovom rasporedu zapošljavanja. Saznajte kada žele popuniti poziciju.
Postavljanje takvih pitanja nije naporno. Umjesto toga, pokazuje menadžeru za zapošljavanje da ste aktivno angažirani i želite ići naprijed. 

Izvor: 24 sata

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.