Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pripremite se za chat i virtualni intervju na online sajmu poslova Sezonac.hr

Odbrojavanje je počelo, svega 9 dana je ostalo do početka online sajma poslova u turizmu i sezoni - Sezonac.hr koji nudi mogućnost video poziva i chata s poslodavcima.

Pripremite se za chat i virtualni intervju na online sajmu poslova Sezonac.hr

U pandemijsko vrijeme postalo je savim uobičajeno da se intervjui za posao organiziraju posredstvom online platformi, u obliku video poziva. Ta pogodnost sastavni je dio ponude online sajma poslova Sezonac.hr u sklopu kojeg ćete tijekom 10 dana, od 26. siječnja do 4. veljače, imati mogućnost uspostaviti kontakt s poslodavcima preko chata i/ili video poziva.

Chat opciju pronaći ćete na štandovima brojnih tvrtki koja se predstavljaju na najvećem regionalnom sajmu sezonskih poslova Sezonac.hr.

Prilika je to da postavljanjem konkretnih pitanja vezanih uz zaposlenje kod određenog poslodavca dobijete brz i direktne odgovore. U chat boxu će biti vidljiv zeleni ili crveni kružić koji signalizira je li status poslodavca 'online' ili 'offline'. Ako je poslodavac kojem se obraćate prisutan na mreži, odgovor možete očekivati u najkraćem mogućem roku, dok će poslodavcima koji su u trenutku slanja vaše poruke 'offline' biti upućena notifikacija o dospijeću vaše poruke.

Ne ustručavajte se postaviti pitanja na koja želite doznati odgovore - javljanje poslodavcu putem chata potvrđuje vašu proaktivnost i zainteresiranost za određeno radno mjesto čime se odmah u startu ističete među konkurencijom. Stoga, pripremite unaprijed nekoliko pitanja o radnom mjestu, uvjetima rada i tvrtkinoj kulturi koja ćete postaviti poslodavcima preko chata.

Neki od izlagača koji te očekuju s oglašenim radnim pozicijama u turizmu i sezoni su: Lidl, LeMeridien Lav, Maistra Hospitality Group, Obonjan Rivijera, Valamar, Radisson Split, Jadranka Trgovina, Eurospin, Liburnia Riviera hoteli te brojni drugi.

Nakon što ste razmijenili nekoliko poruka s poslodavcem, što služi kao potvrda kako vaša komunikacija ide u pozitivnom smjeru, sljedeći korak je video intervju u okviru kojeg će poslodavac pobliže upoznati sve one kvalitete i vještine koje vas čine savršenim kandidatom za oglašene poslovne pozicije.

Ako ste zakoračili u ovu fazu selekcijskog procesa to je jasan signal da ste sve bliže zaposlenju u turizmu i sezoni!

No, jeste li se zbilja pripremili za video intervju? Donosimo nekoliko osnovnih predradnji koje trebate napraviti kako biste bili sigurni da ste spremni za video razgovor kojim ćete osvojiti potencijalnog poslodavca:

Tehnička provjera 

Kako biste pristupili video intervjuu najbitnije je da imate kameru koja ispravno radi, a bilo bi dobro da provjerite i jesu li vam potrebne slušalice u slučaju da vaše računalo ili mobitel imaju slabiji mikrofon. Dodatno,provjerite jesu li računalo/laptop/tablet ili mobitel potpuno napunjeni kako vaš razgovor s poslodavcem ne bi bio naprasno prekinut zbog prazne baterije.

Odjenite se za intervju

Iako sudjelujete u video intervjuu, bitno je i da se za njega obučete kao da idete na razgovor za posao uživo. Kandidati koji se za online intervjue odijevaju na isti način kao da će se s potencijalnim poslodavcem naći licem u lice, ističu kako se na taj način osjećaju profesionalnije, što pozitivno utječe na njihov nastup. 

Uredite okruženje

Osim outfitom, vašu profesionalnost potencijalnom poslodavcu dočarajte i okolinom iz koje se javljate. Prije svega, za prostoriju iz koje ćete se javiti odaberite onu koja vam jamči prijeko potrebni mir, u kojoj se neće čuti buka i gdje vas ukućani ili kućni ljubimci neće ometati svojim nenadanim ulaskom. Namjestite kameru tako da izgleda kao da ste u uredu, u pozadini se mogu vidjeti npr. police s knjigama, a nikako nepospremljena soba. Pripazite i na to da imate dovoljno svjetlosti kako bi vas poslodavac jasno vidio na kameri. Možete napraviti i testni intervju, nazovite svog prijatelja/icu kako biste provjerili kako izgledate na kameri i čujete li se dobro. 

Istaknite se među konkurencijom na online sajmu Sezonac.hr - pripremite unaprijed pitanja za chat, dođite do faze video intervjua te ugrabite posao u turizmu i sezoni!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.