Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast “Relax room” #17 – Ivan Mrvoš

On je analitičan, kritičan i sanjar koji želi promijeniti svijet. Novi gost MojPosao podcasta je Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include, vodećeg svjetskog proizvođača 'pametnih klupa i smart city rješenja'.

Podcast “Relax room” #17 – Ivan Mrvoš

Svaka klupa ima svoju priču. 

Primjerice, neke klupe predstavljaju svakodnevni, polusatni bijeg od poslovne rutine. Isti onaj kojim se zna poslužiti dvoje ili više kolega koji pauzu za kavu, umjesto u uredu, vole provoditi na svježem zraku. Druge pak nude priliku za prijeko potreban kraći predah, onaj iz kategorije 'samo da malo odmorim noge pa nastavljam dalje'. Najposebnije su, složit će se mnogi, ipak one koje su svjedočile, možda dijelom i doprinijele nastanku nekih novih prijateljstava i ljubavnih zapleta. Često i raspleta.

Također, njima se služimo na različite načine. Kako bismo sredili misli, razmijenili koju riječ jedni s drugima, nešto prigrizli, odigrali partiju šaha/kakvu kartašku igru...

Ili došli na ideju izrade neke potpuno nove i drugačije klupe koja će, hrabre li ideje, promijeniti svijet.

Nismo sigurni je li na tu ideju tada osamnaestogodišnji Ivan Mrvoš došao upravo sjedeći na klupici u nekom od parkova u Solinu, gdje je odrastao i napravio prve poslovne korake. Zapravo to nije niti važno. Jedino što je doista bitno jest da je Ivan u prosincu 2015. odlučio pokrenuti tvrtku Include i stvoriti Steoru – prvu pametnu klupu na svijetu.

Sve nakon toga je, kako volimo reći, povijest.

Zapošljavanje prvih radnika, prisutstvo na više od 50 globalnih tržišta i svim kontinentima izuzev Antarktike, otvaranje velikog proizvodnog pogona, brojne nagrade, TED Talk-ovi i obraćanja zastupnicima Europskog parlamenta te sasvim novi proizvodi dio su njegove poduzetničke priče koja traje i danas.

I koju je podijelio s nama.

Od Ivana smo doznali zašto je toliko posvećen brizi o okolišu, kakav je osjećaj biti poduzetnik u Hrvatskoj, koliko su naši gradovi otvoreni za 'smart city' rješenja i zašto na instagramu umjesto fotografija klupa objavljuje fotke – pizza.

Uživajte!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.