Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dobio otkaz jer je, pazite ovo, bio ’dosadan na poslu’

Očekivano, tužio je bivšeg poslodavca, a sud je presudio kako mu je neosnovano uručen otkaz.

Dobio otkaz jer je, pazite ovo, bio ’dosadan na poslu’

Konzultantska tvrtka Cubik Partners sa sjedištem u Parizu otpustila je muškarca nakon što im nije bio 'dovoljno zabavan na poslu'.

Najviši francuski sud presudio je da on nepravedno otpušten.

Otpušten je zbog 'profesionalne nekompetentnosti' u ožujku 2015. jer se navodno nije pridržavao vrijednosti tvrtke, prenosi 24 sata.

Muškarac, koji se u sudskim dokumentima spominje kao  G.T, dobio je otkaz nakon što je odbio sudjelovati na seminarima i društvenim događanjima vikendom za koje su njegovi odvjetnici tvrdili da uključuju "pretjerani alkoholizam" i "promiskuitet".

G.T je tvrdio da je "zabavna" kultura u tvrtki uključivala "ponižavajuće i nametljive prakse", uključujući flertove, seksualne radnje, neprimjerene nadimke i prisiljavanje da dijeli krevet s drugim zaposlenikom.

Presuđeno je da muškarac imao pravo na slobodu izražavanja i da je odbijanje sudjelovanja u društvenim aktivnostima temeljna sloboda prema zakonima o radu i ljudskim pravima, a ne osnova za njegov otkaz.

Izvor: 24 sata

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.