Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Koliko Hrvati stvarno troše na topli obrok na poslu?

Prema anketi portala MojPosao, 39% radnika na gablec troši iznad 5 eura dnevno, 28% izdvaja između 3 i 5 eura, a 14% nastoji potrošiti manje od 3 eura. Također, dio ljudi obroke priprema doma, a dijelu radnika trošak toplog obroka pokriva poslodavac.

Koliko Hrvati stvarno troše na topli obrok na poslu?

U današnjem tempu života, pravilan odabir obroka na radnom mjestu igra ključnu ulogu u održavanju produktivnosti i dobrobiti zaposlenika. Istovremeno, ekonomska kretanja i rast cijena utječu na naše financijske odluke. 

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj, MojPosao proveo je anketu, u kojoj je sudjelovalo više od 1400 ispitanika, kako bismo doznali koliko novca dnevno, u prosjeku, trošimo na ručak ili gablec na poslu.

Mnogi bi rado izdvajali više, ali…

Najveći broj ljudi, njih 39%, dnevno na topli obrok na poslu troši više od 5 eura, navodeći kako je zbog rasta cijena danas gotovo nemoguće dobiti kvalitetan obrok za nižu cijenu.

S druge strane, 28% radnika za gablec svakodnevno izdvaja između 3 i 5 eura, dok 14% zaposlenih troši 3 eura ili manje za obrok na poslu jer, kako tvrde, naprosto nisu u mogućnosti izdvojiti više.

U potrazi za ekonomičnim, a istovremeno i ukusnim rješenjima, 11% ljudi odlučuje se za pripremu obroka kod kuće. Ovaj pristup omogućuje veću kontrolu nad jelovnikom, ali i potencijalnu uštedu. 

Na koncu, 8% radnika tvrdi da im trošak toplog obroka, barem dijelom, a često u cijelosti, pokriva poslodavac.

Između ostalog, dio tvrtki isplaćuje dodatak na plaću, najčešće u iznosu do 70 eura mjesečno, dio surađuje s ugostiteljskim objektima koji svakodnevno 'isporučuju' obroke radnicima, pokrivajući pritom dio ili cjelokupan iznos obroka, a jedan manji dio tvrtki u sklopu svojih prostora ima restorane, odnosno menze za radnike. 

O anketi:

Sudjelovalo je više od 1400 ispitanika. Zbog jednostavnosti ispunjavanja ankete nisu zabilježeni demografski podaci o ispitanicima tako da se rezultati ne mogu generalizirati, ali su indikativni. 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.