Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Hrvatska zauzela 24. mjesto na listi najboljih zemalja za rad na daljinu

Prvo mjesto na listi najboljih zauzela je Danska, slijede ju Nizozemska i Njemačka. U skupinu pet najboljih zemalja ušle su Španjolska te Švedska

Hrvatska zauzela 24. mjesto na listi najboljih zemalja za rad na daljinu

Hrvatska je zasjela na 24. mjesto najboljih zemalja za rad na daljinu, pokazao je to globalni indeks rada na daljinu NordLayer kompanije.

U evaluaciji je sudjelovalo 108 zemalja svijeta, a za odabir najboljih promatrali su se parametri kibernetičke i ekonomske sigurnosti, digitalne infrastrukture te sigurnosti države kao takve. 

Prvo mjesto na listi najboljih zauzela je Danska, slijede ju Nizozemska i Njemačka. U skupinu pet najboljih zemalja ušle su Španjolska te Švedska.

Što se tiče nama bližih zemalja, ispred Hrvatske se jedino našla Austrija koja je zauzela 23. mjesto. Dva mjesta ispod nas završila je Italija, dok su se niže na popisu našle Slovenija koja je zasjela 33. mjesto, Srbija 37. mjesto te Bosna i Hercegovina koja je dospjela na 83. mjesto.

Najgore zemlje za rad na daljinu proglašene su Angola, Zimbabve te Mozambik.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.