Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Liderova konferencija Žene u biznisu: Ne propustite jedinstvenu priliku za povezivanjem s najmoćnijim ženama hrvatskog biznisa

Ono što ovaj susret čini prepoznatljivim jest predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu, kao i dodjela nagrada za top 10 najmoćnijih žena.

Liderova konferencija Žene u biznisu: Ne propustite jedinstvenu priliku za povezivanjem s najmoćnijim ženama hrvatskog biznisa

Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u teškim ekonomskim prilikama, njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Mnoga su istraživanja također utvrdila da su žene uspješnije u donošenju odluka i provođenju akcija koje se tiču očuvanja okoliša, ali društvo je i dalje skeptično prema ženskom vodstvu. Mlađe generacije, pak, zaboravljaju na bitku koju su žene kroz povijest morale voditi kako bi dobile prava koja imaju danas, pa diljem svijeta svjedočimo čak i pokretima antifeminizma.

Iz navedenih razloga danas postoji ogromna potreba za daljnjim raspravama o pravima žena, rodnoj ravnopravnosti i njihovoj važnosti za funkcioniranje svih društava, a poslovni tjednik Lider upravo zato organizacijom godišnje konferencije Žene u biznisu želi istaknuti uspješna iskustva žena liderica.

Liderova konferencija Žene u biznisu već 13 godina okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire, a tako će biti i ove godine, 7. prosinca u zagrebačkoj Laubi. Želja je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.

Najmoćnije žene hrvatskog biznisa

Tijekom same konferencije održat će se i tri panel-rasprave, dva one-on-one razgovora te jedno predavanje. No ono što ovaj susret čini prepoznatljivim jest predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu, kao i dodjelu nagrada za top 10 najmoćnijih žena.

Naime, Liderov izbor 300 najmoćnijih te top 10 najmoćnijih žena u Hrvatskoj ove godine slavi punoljetnost, odnosno svoje osamnaesto izdanje. Otkako je pokrenut, Lider svake godine u suradnji s tvrtkom Dun & Bradstreet objavljuje rang-listu 300 najmoćnijih predsjednica i članica uprava te članica nadzornih odbora prema njihovoj upravljačkoj moći, odnosno ostvarenim prihodima kompanija koje vode za prethodnu godinu. Uz to objavljuje i popis 10 najmoćnijih, gdje se uz prihode dodaju i neki drugi kriteriji poput vlastitog doprinosa i utjecaja poslovanju, ali i ukupnom gospodarstvu Hrvatske.
Tijekom susreta održat će se dodjela priznanja za 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a nakon dodjele slijedi razgovor s 10 najmoćnijih žena, koje će podijeliti svoja razmišljanja i iskstva o mentorstvu te kako ono može doprinijeti većem broju žena na upravljačkim pozicijama.

A osim rang-liste i dodjele nagrada najmoćnijima, Lider u sklopu konferencije zajedno s Partus akademijom provodi i Program osnaživanja za žene u srednjem menadžmentu. Kroz deset modula, od 29. rujna do 1. prosinca 2023., pet polaznica ima priliku svladati tehnike i alate koji će im pomoći u napredovanju na visoke menadžerske pozicije. Na kraju programa polaznice će se na konferenciji Žene u biznisu imati priliku povezati s najmoćnijim ženama hrvatskog biznisa.

Žene vrijedne divljenja

Osnaživanje žena u poduzetništvu, ali i kao potrošača, ključan je korak prema inkluzivnoj, održivoj i zelenoj ekonomiji. O tome jesu li žene zaista predvodnice održive budućnosti govorit će se tijekom prve panel-rasprave 'Žene - lideri održive budućnosti', na kojoj će sudjelovati Marijana Bačić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu,  Zdravka Demeter Bubalo, operativna direktorica Usluga kupcima i maloprodaje u Ini, Ana Dorić Škeva, članica uprave Addiko banke, odgovorna za sektore kontrole rizika, upravljanja kreditnim rizikom te pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe, te Diana Kobas Dešković, poslovna savjetnica i coach iz područja razvoja poslovanja, organizacijskog razvoja, leadershipa, komunikacija, marketinga, raznolikosti i uključenja, osnivačica Mumforcea i direktorica tvrtke Spona Code.

Predavanje o ravnopravnosti žena u biznisu održat će Lana Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner u tvrtki Selectio, dok će u one-on-one razgovoru sudjelovati dr. Tena Kovačević Janko, specijalistica ginekologije i opstetricije s diplomom fetalne medicine, ujedno i jedina s tom diplomom u Hrvatskoj. Gošća drugog one-on-one razgovora je Ekaterina Egorova, predsjednica Uprave i glavna direktorica za održivost (CSO, Chief Sustainability Officer) u IKEI za regiju Južna i istočna Europa koja obuhvaća Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Rumunjsku i Ukrajinu.

Druga panel-rasprava dotaknut će se teme ‘Kako različite generacije oblikuju budućnost rodne ravnopravnosti?‘, a svoja će mišljenja i iskustva razmijeniti Ana Barjašić, članica odbora Europskog vijeća za inovacije, najvećeg europskog fonda za duboke tehnologije od 10 milijardi eura, prva hrvatska predstavnica u Obama Leader programu i članica izvršnog odbora Global Entrepreneurship Network Europe, Marina Bolanča Radunović, vlasnica agencije Abeceda komunikacije koja djeluje na svim tržištima Adria regije te potpredsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Ivana Mirković Pogorilić, izvršna direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursima u Hrvatskoj pošti, jednom od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, odgovorna za koordinaciju svih HR aktivnosti za 9000 radnika i Gala Marija Vrbanić, kreativna direktorica i osnivačica studija Tribute Brand koja je uvrštena na Vogueovu listu 100 najvažnijih inovatora u modi između ostaloga i jer su kreirali prvi digitalni komad mode koji je postao viralna senzacija.

Zadnji, ali jednako važan panel dotaknut će se teme 'Život u petoj brzini', a u raspravi će sudjelovati Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh McLennan Hrvatska, po zanimanju profesionalna pilotkinja i diplomirana inženjerka zračnog prometa koja je nakon letačke i brokerske karijere završila u svijetu osiguranja, Selma Terlević, osnivačica, urednica sadržaja i autorica portala Gosimple i urednica native sadržaja u 24sata te predstavnica iz tvrtke Astra Zeneca.

Ovo je jedinstvena prilika za druženje sa ženama koje su vrijedne divljenja. Svaka minuta u njihovom društvu je dragocjena, a njihovo iskustvo inspirativno. Zato na vrijeme osigurajte svoje mjesto na konferenciji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.