Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

PBZ ponovno zadovoljio standarde za prestižni Poslodavac Partner certifikat

U PBZ-u cijene raznolikost, potiču jednake mogućnosti i provode detaljne procese selekcije prilagođene specifičnim zahtjevima posla.

PBZ ponovno zadovoljio standarde za prestižni Poslodavac Partner certifikat

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe,  je potvrdila kvalitetu HR sustava i preuzela treći po redu Poslodavac Partner certifikat.
HR stručnjaci Grupe SELECTIO, vodeće hrvatske grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima, posebno su pohvalili prakse u području privlačenja i zapošljavanja, te zadržavanja i dobrobiti zaposlenika. 

Razvoj karijere u inkluzivnoj i podržavajućoj okolini 

U PBZ-u cijene raznolikost, potiču jednake mogućnosti i provode detaljne procese selekcije prilagođene specifičnim zahtjevima posla. Također, pokrenuli su i programe poput "Inkluzivnog menadžera" kako bi odali priznanje zaposlenicima koji promiču inkluzivnost. Banka kontinuirano poboljšava strategiju zapošljavanja u skladu s najboljim svjetskim praksama za interno i eksterno zapošljavanje, a provodi i različite inicijative s ciljem približavanja ciljnim skupinama na tržištu rada.

Svim zaposlenicima su na raspolaganju različite mogućnosti razvoja, a većina je koristila i dodatne mogućnosti obrazovanja u protekloj godini. Uz to, na raspolaganju su i interni razvojni programi: PBZ Poslovna škola, AML Academy, PBZ Women Leadership i drugi.

Zadržavanje zaposlenika postiže se brigom o njihovoj dobrobiti

PBZ stavlja značajan naglasak na dobrobit zaposlenika i nudi širok spektar zdravstvenih pogodnosti svim zaposlenicima od kojih neke osigurava i članovima njihovih obitelji. Kroz PBZ koncept Obiteljske prakse, Banka aktivno promiče ravnotežu između poslovnog i privatnog života i potiče fleksibilne načine rada.

Zadovoljstvo zaposlenika fleksibilnim radnim angažmanima je visokih 88%, što odražava uspjeh inicijativa koje PBZ pokreće u svrhu stvaranja kvalitetnog radnog okruženja. Struktura plaća je precizno definirana za sve pozicije, a sve koji postižu izvrsne radne rezultate u PBZ-u dosljedno nagrađuju. 

Certifikacijski tim promatrao je HR sustav PBZ-a kroz employee lifecycle koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zapošljavanje, uvođenje i razvoj, uključenost i inspiracija, transformacija i razvoj, zadržavanje i dobrobit, odlazak (offboarding) i povratak zaposlenika, te HR strateško savjetovanje. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.