Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Jesmo li spremni za novi način života i rada?

Kako bi prividno smanjili ili ublažili stres zaposlenika, kompanije su u posljednjih nekoliko godina počele uvoditi različite well-being benefite. No, prema riječima Ronana, to su samo kozmetičke korekcije

Jesmo li spremni za novi način života i rada?

„Želim vas upoznati s vašim životom. To je svijet konstantnog rada gdje iz dana u dana ‘lovimo svoj vlastiti rep’, a sve kako bi kompanije ostvarile veći profit i postale sve konkurentnije na tržištu rada. Od nas se svaki dan očekuje sve više. Moramo probijati svoje granice, a zadaci samo pristižu“ , s ovom uvodnom pričom keynote govornik Ronan Harrington, na ovogodišnjoj HR Days konferenciji, započeo je svoje predavanje na temu „The 3Ms: a New Model of Sustainable Performance“.

Svi smo mi svjesni stvarnosti u kojoj živimo, objašnjava Ronan, no pod koju cijenu ćemo nastaviti živjeti na takav način i do kada, pitao nas je. Zbog užurbanog načina života, koji je prožet svakodnevni stresom, ne čudi činjenica da sve češće dolazimo do burnouta. 

„Preopterećeni smo sastancima, nemamo vremena za dublji, studiozniji i kompletniji rad. Posao nam se u potpunosti stopio s privatnim životom, sve češće radimo u večernjim satima i izvan radnog vremena. Multitasking nam je postao najbolji prijatelj, a na kraju dana više ne znamo koji su nam zadaci prioritetni, a koji ne“, dodao je.

Cijeli tekst pročitajte na Alma Career Croatia blogu!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.