Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Koliko poslodavaca ima zadovoljne zaposlenike?

I u doba krize postoje mnogi poslodavci kojima je stalo do toga da njihovi zaposlenici budu zadovoljni. Ako ni zbog čega drugog, tvrtke su zainteresirane održati dobru radnu atmosferu jer motivirani i produktivni zaposlenici jamče bolje poslovne rezultate. U tom su smislu trinaesta plaća, redovita edukacija ili dopunsko zdravstveno osiguranje mala „žrtva“ koju većina zaposlenika višestruko vraća svojim radom i odanošću tvrtki.

Potraga za tvrtkama koje svakodnevno brinu i razvijaju svoj najvredniji resurs– vlastite zaposlenike te primjenjuju najbolje prakse u upravljanju ljudskim potencijalima nastavlja se šestu godinu za redom. Krajem siječnja, u organizaciji portala MojPosao (www.MojPosao.net) je počelo Istraživanje o najboljim poslodavcima za 2011. godinu.

Sudjelovanjem u istraživanju tvrtke dobivaju odgovor na pitanje jesu li i u kojoj mjeri njihovi zaposlenici zadovoljni radom u tvrtki. Provodi se anonimno, a zaposlenici ocjenjuju svog poslodavca prema šest ključnih područja: strategija i vodstvo; sadržaj posla, uvjeti rada i sustav nagrađivanja; mogućnost profesionalnog razvoja i napredovanja; kvaliteta međuljudskih odnosa; lojalnost tvrtki i sigurnost posla.

Prošle su godine kao najbolji poslodavci u kategoriji velikih tvrtki proglašeni:
dm-drogerie markt d.o.o., Puljanka d.d. i Belupo d.d. lijekovi i kozmetika. U kategoriji malih i srednjih tvrtki najbolji poslodavci bili su: Procter & Gamble d.o.o., Kožul d.o.o. i DHL International d.o.o.

Bez obzira na veličinu, u 2010. godini svi najbolji poslodavci su najvišu ocjenu dobili za međuljudske odnose. Najbolje velike tvrtke od prosjeka su odskočile po lojalnosti zaposlenika, a male i srednje po ulaganju u njihovo usavršavanje i razvoj. Hoće li izvrstan rezultat ponoviti i ove godine biti će poznato početkom lipnja.

Sve zainteresirane tvrtke mogu se uključiti u Istraživanje o najboljim poslodavcima do 11. travnja ove godine prijavom na portalu MojPosao.

Uz Istraživanje je prošle godine pokrenut i izbor za Najbolje HR prakse, odnosno prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima. Izbor je zamišljen kao priznanje predanom i planskom radu tvrtki, timova i pojedinaca koji su uspješni u upravljanju ljudskim potencijalima.

Dobitnici nagrade za Najbolje HR prakse u 2010. godini bili su Cemex Hrvatska d.d., Podravka d.d. i SOS Dječje selo Hrvatska. Kao najbolja HR praksa ocijenjen je projekt „Cemex brine– Gradimo zdravu i sigurnu budućnost zajedno“ čiji je cilj bio osigurati sigurno i zdravo, a time i efikasnije radno okruženje.

Tvrtke koje su provele uspješan projekt s područja upravljanja ljudskim potencijalima te su ponosne na svoj rad i ostvarene rezultate i ove godine mogu prijaviti svoj projekt za Izbor najboljih HR praksi, i to najkasnije do 24. travnja na portalu MojPosao.

I ovogodišnje Istraživanje o najboljim poslodavcima i izbor Najboljih HR praksi podržavaju: Selectio d.o.o. kao Stručni partner, Cotrugli Business School kao Edukacijski partner, The Regent Esplanade Zagreb kao Sponzor te Lider i Business.hr kao Medijski partneri.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.