Lokal je od gradskih vlasti dobio svu potrebnu dokumentaciju za rad sa životinjama, a majmuni ne smiju raditi više od dva sata na dan
U mjestu Utsonomiya sjeverno od Tokyja nalazi se japanski restoran koji je zaposlio dva istrenirana majmuna kao konobare.
Yat-chan poslužuje pića, dok Fuku-chan dijeli tople ubruse, a zaradu primaju u obliku kuhane soje.
Oponašali vlasnika
"Oni su poput moje djece", kaže 58-godišnji vlasnik restorana Shoichi Yano. Naime, Yano je isprva držao majmune kao kućne ljubimce, međutim, primijetio je kako su s vremenom počeli kopirati njegovo ponašanje.
"Pratili su moj rad, a gosti su bili naprosto impresionirani njihovim odrađivanjem točnih narudžbi", prepričava Yano.
Stoga ih je zaposlio kao konobare. S obzirom da su se dobro snašli u toj ulozi, odlučio je kupiti još tri mlada majmuna za tu funkciju.
Naime, lokal je dobio od gradskih vlasti potrebnu dozvolu za rad sa životinjama, a u kojoj stoji da majmuni ne smiju raditi više od dva sata na dan. (A.T.)
Izvor:
itnsource.com